Annonse
Kulturbyråd Omar Samy Gamal: Satser på å åpne Oslos kinoer snart. Foto: Heiko Junge / NTB
Oslo kulturbyråd

– Det ligger an til en forsiktig gjenåpning av Oslos kinosaler om kort tid

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Oslos kinoer har nå vært stengt i seks måneder. Nå kan hovedstadens innbyggere snart gå på kino igjen, sier Oslos kulturbyråd Omar Samy Gamal.

Til Dagsavisen bekrefter Gamal at byrådet vurderer å åpne for 20 publikummere snart.

– Byrådet legger nå siste finpuss på detaljer og datoer for gjenåpningsplanens neste trinn og her er kinoene med. Vi vil legge fram dette på fredag, skriver kulturbyråden, som viser til byrådets pressekonferanse i Rådhuset fredag kl. 13.30. Der kan svaret bli at kinoene åpner så fort som mulig, eller i det minste at kinobransjen og publikum får beskjed om en konkret åpningsdato for Oslos kinoer.

For at det skal skje, presiserer Gamal at smitten fortsatt må være lav og at de vil gå frem forsiktig så de slipper å stenge ned igjen. Gamal innser at det for mange kan virke lite med bare 20 publikummere, men at de følger nasjonale smittevernregler.

Christin Berg, programdirektør i kinokjeden Nordisk Film, er glad for at det nå endelig kan komme en konkret åpningsdato for Oslos kinoer, men er en av de som er skuffet over at det bare er lov til å være 20.

– 20 stykker i salen er lite. Her skulle vi selvfølgelig ønske at de kunne økt dette tallet, for som vi ofte gjentar: Det er trygt å gå på kino. De kunne også gjerne tatt hensyn til størrelsen på salen. Det er stor forskjell på å sitte 20 stykker i salen på Colosseum 1, der det er plass til nesten 900 mennesker, og 20 stykker på 40 plasser i sal 5 på Saga, sier hun til Dagsavisen.

Annonse
Annonse
Annonse