Annonse
Den norske filmen «Den største forbrytelsen» fikk premiere 25. desember. Foto: Handout NTB

«Den største forbrytelsen» ble mest besøkt på kino i årets første helg

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Flere steder har kinoene vært stengt, mens andre steder har det vært et alternativ å gå på kino i den første helgen i det nye året.

«Den største forbrytelsen» er filmen som trakk flest folk inn i kinomørket. 11 730 personer løste billett til filmen i helgen som gikk, og filmen er sett av totalt 51 720 kinogjengere siden premieren 25. desember i fjor.

Samme dato hadde andreplass på lista premiere, nemlig «Operasjon Nordpolen – Svippen på eventyr». 2 396 personer lot seg friste til å se eventyrfilmen som til nå har trukket 12 696 til kinosalen.

«Dragevokterens jul» meldte seg til dyst allerede 13. november og er sett av totalt 95 930 siden premieren. Denne helgen legger filmen seg på tredjeplass, med et besøk på 1 871.

«Jul på KuToppen» og «Bergen – i all beskjedenhet» avslutter topp fem på kinotoppen, fremgår det av tall fra Filmweb. Den norske animasjonsfilmen som tar oss med til KuToppen er sett av totalt 99 953 personer siden premieren 6. november, og denne helgen vanket det et besøk på 1 378.

Dokumentarfilmen om Bergen landet på kino 1. juledag – og har totalt trukket til seg 5 932 personer. I helgen ble filmen besøkt av 1 245 kinogjengere.

Annonse
Annonse
Annonse