Film og tv

Darin Hagi og Hanna Heider Hov i «Etter lørdag».

Den norske dramaserien «Etter lørdag» er tatt ut til Cannes

Dramaserien «Etter lørdag», som tematiserer overgrep og samtykke, er tatt ut til den internasjonale seriefestivalen Canneseries 2021.

Publisert Sist oppdatert

TV 2 Play-serien er plukket ut i hovedkonkurransen for kortere episoder under seriefestivalen Canneseries, som foregår 8.–13. oktober.

Serien får selskap i Cannes av NRK-serien «Jordbrukerne», som allerede er tatt ut til den ordinære hovedkonkurransen på seriefestivalen, skriver Rushprint.

Serieskaper og regissør bak «Etter lørdag», Liv Mari Ulla Mortensen, gleder seg over nyheten – og sier via en pressemelding:

– Vi har hele veien hatt store ambisjoner, men vi har også hatt et beskjedent budsjett, filmet under en pandemi og jobbet med en komplisert tematikk. Det vil bli utrolig stort å få vise min debutserie i Cannes.

«Etter lørdag» tematiserer overgrep og samtykke. TV 2s programredaktør Kathrine Haldorsen er glad for at serien nå når ut til et enda bredere publikum.

Darin Hagi, som spiller hovedrollen Klara i serien, er også nominert til Seriekritikerprisen for beste skuespiller i norsk serie. Prisen deles ut under Seriedagene i Oslo torsdag 30. september.

«Etter lørdag», som er tilgjengelig på TV 2 Play, er produsert av Maipo Film, og produsenter er Lotte Sandbu og Synnøve Hørsdal.

Powered by Labrador CMS