Annonse
Henrik Martin Dahlsbakken er regissør og filmskaper. Nå har en ny storfilm på trappene. Foto: Terje Pedersen / NTB

Dahlsbakken i gang med storfilm - tar oss med til spanskesykens tid

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Filmskaper Henrik M. Dahlsbakken er i gang med en ny storfilm.

– Et hjertebarn, sier han selv om prosjektet.

Mannen bak filmer som «Gledelig jul», «En affære» og «Prosjekt Z» er i gang med å lage film i stor skala – med spanskesyken som bakteppe. Vi skal tilbake til 1918, første verdenskrig går mot slutten og spanskesyken herjer. Midt i dette vender en pastor hjem til Norge etter flere år som misjonær på Madagaskar. Nå vil han starte en menighet, heter det om handlingen i en pressemeldingen fra SF Studios. Herfra heter det videre:

«Ved hjelp av et lokalt gruvekompani starter han arbeidet med å bygge en kirke, men plassen viser seg å være en gammel sørsamisk gravplass. Når det besluttes at levningene skal fjernes, begynner en ubestemmelig ondskap å hjemsøke nybyggerne».

– Dette er utvilsomt det mest ambisiøse jeg noen gang har gjort, uttaler filmskaper Henrik M. Dahlsbakken. Han legger til:

– Den sørsamiske kulturen har sjeldent blitt skildret, og i «Forbannelsen» utforsker vi også et overnaturlige aspekt. Hvordan vi mennesker makter å finne vår indre flamme i møte med undertrykkelse og urettferdighet.

I en stor rolle finner vi Jan Sælid, og i en annen finner vi ti år gamle Eva Nergård fra Tromsø. På rollelisten finner vi også Tarjei Sandvik Moe, Dennis Storhøi, Benjamin Helstad, Nina Ellen Ødegård, Alfred Ekker Strande og Ellen Dorrit Petersen.

Opptakene er i sin helhet gjort i Røros-området og på Tolga, og «Forbannelsen» har planlagt norsk kinopremiere i februar 2022.

Annonse
Annonse
Annonse