Annonse
«Hei Verden» kommer fra regissør Kenneth Elvebakk, som har stått bak blant annet de prisbelønte dokumentarene «Ballettguttene» (2014), «Den hemmelige klubben» (2003) og «3269 Dagros» (2007). Foto: Fuglende AS

Årets Oslo Pix blir digital, og to norske dokumentarer får norgespremiere

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Oslo Pix inviterer til filmfestival 31. mai–6. juni.

– Vi hadde gledet oss til å lage en fysisk fullskala filmfestival for Oslos innbyggere, men etter siste pressekonferanse legger vi nå programmet vårt over på digital plattform slik at vi sikrer at det blir filmfestival – uansett nedstenging eller ikke. Er vi riktig heldige, så kommer vi til å vise en rekke høydepunkter i sal under festivalperioden, sier programsjef Johanne Svendsen Rognlien.

Den danske actionkomedien «Rettferdighetens ryttere», med Mads Mikkelsen og Nikolaj Lie Kaas i hovedrollene, får æren av å åpne årets utgave av festivalen. Filmen, fra regissør Anders Thomas Jensen, har blitt en stor publikumsfavoritt i hjemlandet og var den nest best besøkte kinofilmen i Danmark i fjor.

Som avslutningsfilm slipper arrangørene til en svensk publikumsfavoritt, nemlig «Spring, Uje, spring».

Dokumentarene «Stol på meg» og «Hei verden» får begge premiere under Oslo Pix 2021. For «Hei Verden» utgjør visningene under Oslo Pix filmens verdenspremiere.

Også den norske spillefilmen «HAN», regissert av Guro Bruusgaard, vil melde seg til dyst under festivalen. Brusgaard har skrevet manus i samarbeid med Fijona Jonuzi, og filmen er produsert av Alternativet.

Annonse
Annonse
Annonse