Annonse
Innspillingen av Odd Magnus WIlliamsons film ble nylig stoppet på grunn av koronasmitte. Nå ber filmprodusentene om et statlig garantifond under pandemien. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix

Vil sikre norsk filmproduksjon under pandemien

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Det skriver Dagsavisen.

Produsent Gudny Hummervold sier til avisen at produsentene ikke får forsikring mot covid-19, og at de derfor må ta all økonomisk risiko når en filmproduksjon brått må stoppes på grunn av viruset.

– Derfor ønsker vi nå at myndighetene oppretter et garantifond. Dette handler om å sikre norsk filmproduksjon i årene som kommer, sier hun.

Hun får støtte av Åse Kringstad, leder for Virke Produsentforeningen:

– Vi mener regjeringen bør innføre et garantifond som gir større trygghet for norske filmprodusenter i en vanskelig og usikker tid, slik at publikum også i framtida kan få se norske filmer og serier. Et slikt fond har Storbritannia nå fått på plass, mens Frankrike og Tyskland er like om hjørnet, sier Kringstad til avisen.

Hummervold opplevde nylig produsentens mareritt, da Odd-Magnus Williamsons film «Ingenting å le av» i forrige uke brått måtte stoppe innspillingen fordi seks personer på settet var blitt smittet av koronaviruset. 

– Man blir jo litt lammet når man plutselig må stenge ned. Vi har ikke helt klart å regne ut alle konsekvensene ennå, sier hun til Dagsavisen.

 

Annonse
Annonse
Annonse