Annonse
Regissør Roar Uthaug har gitt oss filmer som «Bølgen» og i 2018 regisserte han sin første Hollywood-film, «Tomb Raider». Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

Uthaugs «Troll» tramper inn på Netflix

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

«Bølgen»-regissørens nye film sikter seg inn mot Netflix. Det skriver Hollywood Reporter som premierefester prosjektet til 2022.

«Troll er en idé som har utviklet seg i bakhodet mitt i over 20 år. Det å endelig kunne realisere den med de entusiastiske og ambisiøse menneskene fra Netflix og Motion Blur er virkelig en drøm som går i oppfyllelse. Jeg kan nesten ikke vente med å slippe dette monsteret løs i verden», sier Uthaug i en pressemelding – som bransjebladet Rushprint har sitert.

Om handlingen heter det: «Dypt inne i Dovre-fjellet våkner noe gigantisk etter tusen års fangenskap. Skapningen ødelegger alt på sin vei, og nærmer seg raskt Oslo. Hvordan stopper man noe man trodde bare eksisterte i norsk folkeeventyr?»

Norsk filminstitutt har tro på filmen, som har manus av Espen Aukan, og har gitt prosjektet 15 millioner kroner i markedstilskudd.

Totalbudsjettet er på 60 millioner, skrev Rushprint i februar.

Annonse
Annonse
Annonse