Annonse
Joachim Trier (th) med Renate Reinsve (midten) under innspillingen av «Verdens verste menneske» i Barcode/Bjørvika i Oslo. Foto: Christian Belgaux

Trier i gang med filminnspilling i Oslo

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Syklister og spaserende i Dronning Eufemias gate i Oslo har flere ganger blitt omdirigert på grunn av filminnspilling.

Joachim Triers manusmakker Eskil Vogt er med igjen når Joachim Trier igjen trekker i regitrådene – denne gangen for den siste filmen i «Oslo-trilogien».

«Oslo-trilogien» består av «Reprise» fra 2006, «Oslo 31. august» fra 2011 – og avsluttes nå med «Verdens verste menneske» – som beskrives som en dramakomedie.

I hovedrollen som Julie møter vi Renate Reinsve. Hun er utdannet ved Den Norske Teaterhøgskolen og debuterte på scenen i «Peer Gynt» i 2013. På kino har hun vært å se i «Kompani Orheim», «Welcome to Norway», «Kvinner i for store herreskjorter» og «Fønix». Dette er imidlertid hennes første hovedrolle på film.

Vi ser Anders Danielsen Lie i rollen som Aksel, og Herbert Nordrum som Eivind.

«Verdens verste menneske» startet innspillingen 11. august i Oslo og skal holde på til 29. oktober. Den 55 dager lange innspillingen skal foregå i Norge og i svenske Trollhättan.

– «Verdens verste menneske» er ikke en direkte oppfølger til «Reprise» og «Oslo 31 august», men de er tematisk forbundet, sier regissør Trier ifølge pressemeldingen.

Stikkord for filmen, som sikter mot premiere høsten 2021, er romantikk, humor og melankoli.

Annonse
Annonse
Annonse