Annonse
Renberg-fan? Teksas-serien hans skal nå utvikles for tv. Foto: Forlaget Oktober
Renberg-fan? Teksas-serien hans skal nå utvikles for tv. Foto: Forlaget Oktober  

Tore Renbergs Teksas-bøker skal bli tv-serie

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Det melder Forlaget Oktober i en pressemelding.

Filmkraft har nå delt ut midler til 15 ulike prosjekter, blant annet støtte til manusutvikling av Tore Renbergs Teksas-trilogi. Det er Petter S. Rosenlund som skal skrive manuset. Rosenlund blant annet skrevet TV-serien «Kampen om tungtvannet».

Renbergs romanserie om Hillevågsgjengen består av de tre bøkene Vi ses i morgen, Angrep fra alle kanter og Skada gods. Også romanen Videogutten fra 2010 hører til det samme universet.

Prosjektet beskrives slik: «Når den småkriminelle Hillevågsgjengen tar oppdraget med å hjelpe deres gamle kompis Pål med å bli kvitt en voksende spillegjeld, starter en spiral av hendelser som røsker Hillevågsgjengen ut av deres fredelige tilværelse for alltid».

Skriver på den fjerde

Tore Renberg skriver nå på fjerde og avsluttende bok i serien om Hillevågsgjengen. Serien er hittil trykket i over 100.000 eksemplarer.

Mottagelsen av de tre bøkene har vært særdeles positiv og serien har til sammen fått elleve terningkast seks av anmelderne.

Stort publikum

Tore Renberg debuterte i 1995 med Sovende floke og har skrevet en rekke bøker som blir lest av et stort publikum både i Norge og utlandet, særlig Teksas-serien og romanene om Jarle Klepp.

Renberg har blant annet mottatt Bokhandlerprisen og P2-lytternes romanpris. Han har også utmerket seg innen film, teater og musikk.

 

Annonse
Annonse
Annonse