Annonse
Alan R. Milligan var produsent for Hisham Zamans prisvinnende 2014-film «Brev til Kongen». Foto: Storytelling / handout

Tidenes første digitale, norske produsent i farten

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Vanligvis møtes de 20 utvalgte produsentene fra like mange land til et fem dagers skreddersydd program, som blant annet har som mål å bidra til internasjonale samproduksjoner.

Selv om korona setter en stopper for deres fysiske møter, vil det digitale programmet by på mye av det samme – med presentasjoner av produsentenes kommende filmprosjekter, speeddating og rundebordssamtaler, melder Norsk filminstitutt.

Som nå har plukket ut årets norske representant: Alan R. Milligan, amerikaneren som sammen med fotograf Marius Gulbrandsen grunnla Film Farms – og med sin første spillefilm, Hisham Zamans «Brev til kongen», vant Dragon Award i Göteborg i 2014.

– Vi har spennende tider foran oss, så jeg pusher meg selv til å bli dristigere som produsent både med innhold og distribusjon. Filmbransjen har muligheten nå til å utvikle forretningsmodeller til vår fordel, sier Milligan, som skal presentere en kommende miniserie og to spillefilmer med sine europeiske produsentkolleger.

Dette er 22. gang Producers on the Move arrangeres. Siden starten har over 400 produsenter deltatt i programmet.

Tidligere norske deltagere er blant andre Turid Øversveen (2000), Bent Hamer (2003), Gudny Hummelvoll (2004), Jørgen Storm Rosenberg (2005), Silje Hopland Eik (2008), Yngve Sæther (2009), Asle Vatn (2010), Maria Ekerhovd (2011), Kjetil Omberg (2015) og Dyveke Bjørkly Graver (2019).

 
Annonse
Annonse
Annonse