Annonse
Skuespiller Tom Cruise i luften over Hellesylt ved Helsetkopen i september i anledning innspillingen av «Mission: Impossible»-film. Foto: Geir Olsen / NTB

Ser Cruise og «Mission: Impossible 8» mot Bergen?

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Bryggen, Fløyen og Ulriksbanen kan være aktuell som ramme for en kommende internasjonal storproduksjon.

En storfilm skal spilles inn i Norge høsten 2021 – og ifølge Bergens Tidende er det mye som tyder på at det er «Mission: Impossible 8» – med Tom Cruise i front – det er snakk om.

«Truenorth Norway AS skriver i et brev til ordfører Marte Mjøs Persen at de siden tidlig 2020 har planlagt en større internasjonal filmproduksjon, med Bergen som det mest aktuelle innspillingsstedet», skriver avisen.

Det var dette selskapet som hadde ansvaret for å tilrettelegge de norske opptakene på de to siste «Mission: Impossible»-filmene, på Prekestolen og i Åndalsnes/Rauma.

De jobbet også med den kommende James Bond-filmen og Marvel-satsingen «Black Widow». Filminnspillingene muliggjøres blant annet ved hjelp av insentivordningen.

Nå er det Bryggen, Fløyen, Ulriksbanen og Nordnes som kan være mål for en ny storfilm.

– Her skal man bruke de ikoniske delene av Bergen. Det skal ikke skjules at det er Bergen i filmen, sier linjeprodusent Per Henry Borch i Truenorth Norway AS til BT.

Borch får ikke si så mye om prosjektet, men ifølge avisen er det altså mye tyder på at det er «Mission: Impossible 8» det er snakk om. Borch sier videre:

– Man trenger politisk vilje for å få dette til så godt som mulig. Bergen by må stille opp, men vi skal ikke belaste kommunale tjenester. Slike produksjoner har egne støtteapparat.

Annonse
Annonse
Annonse