Annonse
30 år etter Scandinavian Star-katastrofen kommer en serie i seks deler. Foto: Tor Arne Dalsnes / NTB scanpix
Ny «Scandinavian Star»-serie

– Prøver å komme nærmere et svar på hvem som kan ha tent på skipet

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

– Vi håper å nå både dem som kjenner denne historien godt, og de som kanskje ikke var født for 30 år siden og som aldri har hørt om brannen om bord på Scandinavian Star, sier Anne Kvadsheim, NRKs prosjektredaktør.

Serien har dansk hovedprodusent, og er et samarbeid mellom Danish Documentary, Nordisk Film, NRK, TV4 i Sverige og danske DR. Blant produsentene finnes danske Sigrid Dyrekjær – Oscar-nominert for dokumentaren «The Cave». Regissør er Mikala Krogh.

«Scandinavian Star» har premiere på NRK1 og NRK TV søndag 8. mars. Man skal også satse på innhold på digitale plattformer, med en omfattende satsing på nett, podkast og nyheter.

Den sjette og siste episoden blir tilgjengelig på NRKs strømmetjeneste på 30-årsdagen for mordbrannen – som inntraff natt til 7. april 1990. 159 mennesker, av dem 136 nordmenn, mistet livet.

– Serien prøver å komme nærmere et svar på hvem som kan ha tent på skipet. Men den handler like mye om de pårørende og etterlatte. Om alle de ubesvarte spørsmålene, og om sinne og savn, sier Kvadsheim.

Annonse
Annonse
Annonse