Annonse

Norske «Radiograph of a Family» vant hovedprisen på dokumentarfilmfestival i Amsterdam

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Den norske dokumentarfilmen «Radiograph of a Family» vant torsdag kveld hovedprisen på dokumentarfilmfestivalen IDFA i Amsterdam. Den vant også prisen for best bruk av arkivmateriale.

– Det er andre gang på fem år at en norsk film vinner denne prisen. Det viser virkelig at norsk dokumentarfilm er i verdensklasse, sier direktør Kjersti Mo i Norsk filminstitutt.

Det norske hovedkonkurransebidraget på International Documentary Film Festival Amsterdam (IDFA) i år var altså denne norsk-iransk-sveitsiske dokumentaren, regissert av Firouzeh Khosrovani.

Den nær halvannen time lange «Radiograph of a Family» tar med seeren på en personlig reise inn i den sosiale genetikken bak moderne iransk historie og identitet.

Regissøren vokste opp i en familie som ble splittet av revolusjonen i 1979. Gjennom sin egen familiehistorie viser hun fram puslespillet som utgjør moderne iransk identitet.

Prispengene på 20.000 euro går til filmens regissør. Første mulighet til å se filmen i Norge er under Film fra Sør-festivalen, som åpnet torsdag.

Annonse
Annonse
Annonse