Annonse
Skuespillere fv: Ágústa Eva Erlendsdóttir, Nicolai Cleve Broch, Krista Kosonen, Stig Henrik Hoff og Ylva Thedin Bjørkaas. Foto: Ola Vatn / NTB scanpix

Norske «Beforeigners» til USA

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Serien, der steinalderen, vikingtiden og 1800-tallet kombineres med vår egen tid, er den første norske originalproduksjonen fra strømmetjenesten HBO. Etter at den ble vist i Europa høsten 2019, skal den nå til USA med premiere 18. februar.

Det er Nicolai Cleve Broch og Krista Kosonen som har hovedrollene i serien der flere sjangre og tidsepoker blandes sammen.

LES MER | Kulturministeren vil tvinge HBO og Netflix til å lage mer norsk

«Beforeigners» fikk terningkast fem både av Dagbladet og av NRK Filmpolitiet, mens Nettavisen kalte den en storartet blanding av krim, fantasi, science fiction og mye drama og ga den «9.1 av 10 mulige poeng».

Serien er produsert av det norske produksjonsselskapet Rubicon. Den er skapt av Eilif Skodvin og Anne Bjørnstad, som også sto bak serien «Lilyhammer». Regissør er Jens Lien.

LES MER | Både «Beforeigners» og «Ragnarok» får produksjonsmidler til sesong to

LES MER | Raja vil vurdere endringer i produksjonsstøtten

I Norge ble de første to episodene av «Beforeigners» de mest sette premiereepisodene noensinne på HBO Nordic.

«Beforeigners» er den siste i rekken som gjøres tilgjengelig for amerikanske abonnenter, etter titler som «The Pioneer» fra Spania og «Hackerville» fra Romania og Tyskland.

Annonse
Annonse
Annonse