Annonse
Mange kjenninger på et brett: Disse lager julestemning i Henrik Martin Dahlsbakkens nye film, «Gledelig jul». Foto: Nordisk Film Distribusjon

Norsk kinotopp – og to danske inne på topp ti

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Det er norsk film som dominerer kinotoppen etter helgens visninger.

Koronarestriksjoner gjør at kinoene i Oslo og nærliggende kommuner må holde stengt, men andre steder i landet har det fortsatt vært mulig å oppsøke salene.

Og det er norsk film folk sverger til i koronakrisen. «Dragevokteren jul», som hadde premiere 13. november, ble besøkt av 8 065 – og har nå et totalt besøk på 30 938, fremgår det av kinotoppen.

«Jul på kutoppen» følger hakk i hæl, med et besøk på 7 396 denne helgen. Filmen, som hadde premiere 6. november, er så langt besøkt av totalt 47 090 kinogjengere.

«Brillebjørn feirer jul», også den norsk, seiler inn på tredjeplass etter helgen, med et besøk på 6 239 kinogjengere. Premieren var 20. november og så langt har 9 813 rukket å se filmen.

På fjerdeplass finner vi den norske komedien «Gledelig jul» – med et besøk på 6 109 denne helgen (totalt 34 212 siden premieren 6. november), mens evigpopulære «Børning 3» kjører inn på femteplass med et besøk på 3 074 besøk. Hele 275 324 kinogjengere har fått med seg bilfilmen siden premieren 14. oktober.

Plass seks og sju på den norske kinotoppen etter helgen er det to danske filmer som har kapret, henholdsvis familiefilmen «Julenissens datter 2» og Mads Mikkelsen-filmen «Et glass til».

 
Annonse
Annonse
Annonse