Annonse
Ser mot nytt filmprosjekt – og har fått VIP-stipend: Maria Sødahl. Foto: Foto: Vidar Ruud / NTB scanpix

Norsk filminstitutt gir ut VIP-stipend

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Norsk filminstitutt deler ut inntil seks Vekst i prosjekt (VIP)–stipend på 200.000 kroner i året. VIP-stipendet skal gi etablerte regissører og serieskapere mer tid til fordypning, heter det i pressemeldingen.

Denne runden er det fem regissører som får stipend.

– Vi er glade for å kunne tilby stipend til noen av våre fremste filmskapere, som nå får mulighet til å jobbe i dybden med nye prosjekter og videreutvikle sine egne stemmer som regissører, sier Hanne Myren, talentrådgiver i NFI.

De heldige som får VIP-tilskudd er Sara Johnsen, Christian Lo, Jorunn Myklebust Syversen, Dag Johan Haugerud og Maria Sødahl.

Sødahl, som har fått mye oppmerksomhet for sin sterke og selvbiografiske film «Håp», skal bruke stipendet til å utvikle en ny spillefilm som handler om en kvinne på 20 år som legger ut på en «moderne dannelsesreise».

– Jeg er nysgjerrig på hvordan en slik reise fortoner seg i dag i en globalisert verden, sammenlignet med min egen erfaring – fra midten av 80-tallet. Jeg har alltid abonnert på ideen om «å komme seg ut i verden», og å reise alene. Både for å bli kjent med egne røtter og å bli kjent med seg selv, uttalte Sødahl til NTB i fjor, om sine nye filmplaner.

 
Annonse
Annonse
Annonse