Annonse
Amanda-utdelingen 2019: Anne Marit Jacobsen deler ut Amanda i klassen «Beste mannlige skuespiller», Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Nedtelling til premieren på norsk julefilm med Anne Marit Jacobsen i hennes første hovedrolle

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Fra 30. oktober kan kinopublikummet benke seg i salen og få julestemningen manet frem av blant andre Anne Marit Jacobsen og Otto Jespersen, som har bærende roller i filmen – som har manus av Erlend Loe.

«Gledelig jul»-produsent John Einar Hagen i Nordisk Film Production mener det er på tide å ta kinoene tilbake.

– Koronapandemien har tatt fra oss påsken, 17. mai og sommerferien. Den skal ikke få ødelegge julen også.

Regissør Henrik Martin Dahlsbakken beskriver «Gledelig jul» som et overskuddsprosjekt fra ideen ble sådd i 2015 og frem til den ferdige filmen som nå snart blir å se.

– Jeg er ekstremt stolt over hva vi har fått til, og mener vi har klart å lage en varm og rørende norsk julekomedie. Endelig har Anne Marit Jacobsen fått sin første hovedrolle på film, i spissen for et fantastisk lag med kjente og kjære skuespillere. Med julelåter vi alle har et nært forhold til og nyskrevet musikk signert Bendik Brænne, Emilie Nicolas og Bjørn Eidsvåg, er jeg sikker på at dette er en film som både vil underholde og få kinopublikummet i etterlengtet julestemning, sier han i en uttalelse.

Slik er handlingen

«Annemor og Frank gleder seg over at barn og barnebarn skal feire jul hjemme på gården for første gang på ti år, men det går ikke helt etter planen. Datteren Tessa har byttet ut samboeren Emma med en slesk, svensk fitness-trener. Sønnen Samuel er på randen av skilsmisse på grunn av en glutenallergisk hund. Barnebarnet Petter prøver å fri til skolens vakreste jente på hebraisk og naboen Nils er døden nær. Det må manøveres mellom små og store katastrofer for å holde familien samlet, men akkurat idet juleroen senker seg kommer en gammel hemmelighet til overflaten. Blir dette familiens siste jul sammen?»

Rollelisten

Anne Marit Jacobsen, Otto Jespersen, Nils Jørgen Kaalstad, Iben Akerlie, Ellen Dorrit Petersen, Tarjei Sandvik Moe, Alma Günther, Filip Berg, Marie Blokhus, Ingar Helge Gimle, Linn Skåber, Bjørn Eidsvåg, Hege Schøyen og Mattis Herman Nyquist.

Annonse
Annonse
Annonse