Annonse
I "Thor: Love and Thunder" skal Tessa Thompsons Valkyrie-karakter ta skrittet fullt ut som lesbisk. Her er hun i en scene mot Tom Hiddlestons Loki i "Thor: Ragnarok". Foto: NTB scanpix

Nå er det duket for den første transkjønnede Marvel-superhelten

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Det bekreftet Kevin Feige, sjef for Disney-eide Marvel Studios, på et arrangement i regi av New York Film Academy i romjulen. På spørsmål fra salen om det var noen fremtidige planer for å ha med LHBTQ+-karakterer, "spesielt transkarakterer", svarte han:

– Ja, så absolutt.

Om tidsrammen svarte Feige «snart, i en film som vi spiller inn akkurat nå».

Ifølge NME delte ikke Marvel-sjefen ytterligere informasjon om hvilken karakter det er snakk om, men fansen er allerede i gang med å spekulere. Et av stalltipsene er Sera, en engleaktig skapning fra Thor-serien, ifølge Geeks Worldwide.

Allerede har den første LHBT-karakteren dukket opp i Marvel-universet: Valkyrie, spilt av Tessa Thompson i «Thor: Ragnarok».

Det har vært antydet tidligere, men nå skal det tydeliggjøres. IndieWire rapporterte fra Comic-Con International ifjor sommer at Thompson sa at Valkyrie "som ny konge trenger å finne sin dronning". Det skjer i neste Thor-film ut, "Love and Thunder», som går i innspilling i år.

Annonse
Annonse
Annonse