Annonse
Haugesund, 2001: Arild Østin Ommundsen med Amandakomiteens Gullklapper som han fikk for innsatsen med «Mongoland». På bildet er han sammen med skuespiller Kristoffer Joner. Foto: Heiko Junge / NTB

«Mongoland» får nypremiere på utvalgte kinoer og strømmetjenester denne uken

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

– Det er utrolig hyggelig at det er så mange som har tatt til seg «Mongoland» som en førjulstradisjon, og vi er glade for å kunne gi dem filmen i enda bedre kvalitet.

Det sier regissør Arild Østin Ommundsen når «Mongoland» nå er klar for både kino og strømming – med forbedret bilde og lyd.

«Mongoland» er filmen som startet den såkalte Stavanger-bølgen for snart 20 år siden. Det er debutfilmen til regissør Arild Østin Ommundsen og skuespillerne Pia Tjelta, Kyrre Haugen Sydness og Vegar Hoel. Også for Kristoffer Joner ble filmen viktig.

For mange nordmenn har «Mongoland» blitt en del av førjulstradisjonen – og det er med tanke på dette at filmen nå gjøres tilgjengelig på flere plattformer: 10. desember blir den remastrede versjonen av originalfilmen vist på utvalgte kinoer. I tillegg blir den tilgjengelig på den norske strømmetjenesten Nettkino og hos underholdningsleverandøren Altibox – med premiere 11. desember.

I fjor før juletider kom nyheten om at «Mongoland 2» er på vei. Pia Tjelta, Kristoffer Joner, Silje Salomonsen og Vegar Hoel er klare for å gjenta rollene, het det blant annet i Stavanger Aftenblad.

 
Annonse
Annonse
Annonse