Annonse
Regissør Erik Poppe mener publikum blir en av taperne når filmene legges rett ut på strømmetjenester. Foto: Joakim Nilsson/NTB
Erik Poppe

Mener publikum taper mest på at filmer går rett på strømmetjenester

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

I forrige uke ble det kjent at Hollywood-filmstudioet Warner Brothers vil slippe flere av sine kommende filmer i 2021 på kino samtidig som de blir tilgjengelige på strømmetjenesten HBO Max.

Dette har skapt debatt både i USA og her hjemme i Norge.

Programdirektør for Nordisk Film Kino, Christin Berg, er overrasket over utviklingen, men innser at det er lite man får gjort i en pandemi.

– Warner Bros har hele tiden bedyret hvor viktige kinoenes visninger er for filmene. Det føles som et svik for kinoene. Samtidig er det unntakstilstand. Kinoene i USA er stengt og filmselskapene får ikke tilbudt filmene sine på vanlig måte, sier hun.

Filmregissør Erik Poppe, som er kjent for filmer som «Kongens Nei» og «Utøya 22. juli», synes utviklingen er trist. Han mener det er strømmeselskapene som presser frem denne utviklingen, og at den også ses i Norge.

Poppe sier til NRK at det er en trist utvikling som til syvende og sist går mest utover publikum.

– Personlig er jeg overbevist om at mange vil tape på dette. Først og fremst vil publikum tape på dette om de ikke får anledning til å se filmer som er best egnet til å ses på kino.

For ham er det en ikke-tanke å skulle lage en film som ikke får kinovisning.

Også regissør Hallvard Bræin, som blant annet står bak «Børning 3», mener det å komme seg på kino betyr mye for folk. Han tror derimot strømmetjenester er kommet for å bli, slik TV-en kom i sin tid. Den beste løsningen er ifølge regissøren en kombinasjon.

Annonse
Annonse
Annonse