Annonse
Den nye Poppe i klassisk Juster-stilling: Herbert Nordrum, som har hovedrollen i 2020-utgaven av «Fjols til fjells». Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix

Klart for nye «Fjols til fjells»

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Onsdag var det pressevisning og pressedag i Oslo for filmen. På rollelisten til den nye påskefilmkomedien står Herbert Nordrum, Hedda Stiernstedt, Anette Hoff, Nils Vogt, Nader Khademi, Bjarte Hjelmeland, Christian Skolmen, Janne Formoe, John Emil Jørgensrud, Eirik Risholm Velle, Steinar Klouman Hallert, Erlend Mørch og Amanda Erlandsen.

Onsdag kveld går påsketuristene den røde løperen inn til gallapremiere på Colosseum kino. Filmen har norgespremiere 21. februar.

Handlingen utspiller seg i den moderne norske fjellheimen, med skråblikk på både gammel og ny påskeferietradisjon. Regien er ved Petter Holmsen etter manus av Karsten Fullu. Innspillingen har foregått i Trysil. Klovner i kamp har laget påske- og afterskilåta «Herregud» til filmen.

Herbert Nordrum spiller rollen som resepsjonisten Poppe, slik Leif Juster gjorde i originalen. Nordrum er kjent fra TV-serier som «Match» og «Unge lovende».

Om handlingen heter det at det slett ikke gagner Poppe at et barneskirenn, et gigantisk afterskiparty og en feiring av påskens egentlige budskap planlegges – samtidig. Også denne gangen blir det forviklinger i påskesol, både for turister, hotellstab og lokalbefolkning.

– Med et stort hjerte for komedie, og en brennende interesse for både påske, fjell og folk, har vi lenge jobbet med denne familiefilmen som med komiske briller leker og tøyser med nordmenns mange tradisjoner knyttet til påske, sier produsent Stig Hjerkinn Haug om filmen.

Annonse
Annonse
Annonse