Film og tv

Bransjeorganisasjonen Film & Kino opplyser at setekapasiteten ved norske kinoer er redusert fra 82.000 til 10.000 siden nedstengingen i mars.

Kan like godt stenge kinoene

Hvis en meter skal måles fra skulder til skulder, betyr det drepen for kinoNorge, mener Film & Kino.

Publisert Sist oppdatert

Bransjeorganisasjonen Film & Kino opplyser at setekapasiteten ved norske kinoer er redusert fra 82.000 til 10.000 siden mars. De hadde håpet at besøket kunne ta seg opp igjen da det 15 juni ble åpnet for arrangementer for inntil 200. Men så kom presiseringen av at en meter skal måles fra skulder til skulder.

– Kinoen kan like godt stenge igjen. Den «worst case»-tankegangen myndighetene legger på kinoene, blir fullstendig absurd, skriver administrerende direktør Guttorm Petterson i et brev til kulturminister Abid Raja.

Han sier til Dagbladet at det er urettferdig at folk kan reise tett i tett på fly, men ikke sitte i hvert annet sete i en kinosal.

Med den nye instruksen kan det ikke selges mer en 70 billetter i en sal som tar 200. Dette gjør det vanskelig å satse på for filmprodusentene. Dermed utsettes premierene og kinoene lider, sier Petterson til Dagbladet.

Raja svarer i en epost til Dagbladet at avstandsregelen er det viktigste for å hindre smittespredning og at vi må ha tillit til de råd helsemyndighetene gir.

Han minner om at kinoene kommer inn under «billettbortfallsordningen» som er på til sammen 1,2 milliarder kroner og gjelder i første omgang fram til 1. september.

Powered by Labrador CMS