Annonse
Øystein Dolmen på pressevisning av Knutsen og Ludvigsen og den fæle Rasputin på Filmens Hus i Oslo. Foto: Ole Gunnar Onsøien / NTB

Kan Knutsen & Ludvigsen redde kinohøsten?

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Den nye Knutsen & Ludvigsen-filmen har ikke hatt ordinær premiere, men er allerede sett av over 16.000 og ligger på 3. plass over mest sette filmer de to siste helgene, skriver Aftenposten.

Det synes Knutsen, også kjent som Øystein Dolmen, er fantastisk. Han er manusforfatter av «Knutsen & Ludvigsen 2 – Det Store Dyret».

– Jeg er veldig glad på alles vegne, ikke minst når jeg hører i korridorene at det er sjansespill å lansere en film nå i koronatider, sier Dolmen til Aftenposten.

Sammen med avdøde Gustav Lorentzen skapte han på 1970-tallet musikkduoen Knutsen & Ludvigsen, med de to små fyrene som bor i en tunnel og har en grevling i taket.

Nå tyder mye på at animasjonsfilm nummer to fra dette muntre universet vil være med på å redde kinohøsten. For nettopp barne- og familiefilmene ligger på årets filmtopp, med Frost på en klar førsteplass. Fire av ti filmer som er mest sett hittil i år, er barnefilmer.

Kampanje for kinoene

Premieren på Knutsen & Ludvigsen-filmen kommer samtidig med en kampanje for å få folk inn i kinosalene. Norsk filminstitutt gir 3,5 millioner kroner til kampanjen som skal minne folk på hvor fint det er å se film på kino, og den magien som oppstår når man har gode filmopplevelser i en mørk kinosal.

 

Annonse
Annonse
Annonse