Ikke glem kinoen og magien du kan oppleve her, oppfordrer en kampanje som snart melder seg. Her kveldsstemning utenfor Saga Kino i Oslo. Foto: Berit Roald / NTB

Kampanje skal få fart på kinopublikum

Publisert: 21. september 2020 kl 18.52
Oppdatert: 22. september 2020 kl 08.38

3,5 millioner kroner legges på bordet for en landsomfattende kampanje, fremgår det av en pressemelding.

– Kampanjen skal minne folk på hvor fint det er å se film på kino, og den magien som oppstår når man har gode filmopplevelser i en mørk kinosal, sier NFI-direktør Kjersti Mo.

I kjølvannet av koronavirusets inntog måtte landets kinoer stenge ned – med påfølgende gjenåpning, da med begrenset kapasitet for å ivareta godt smittevern. Lave publikumstall og dramatisk fall i omsetning er resultatet.

Kampanjen som settes i gang i høst skal inspirere publikum til å oppsøke sin lokale kino. Den vil bli synlig på lokale kinoer, i bybildet, på sosiale medier og på radio og TV, og planen er at den skal gå over en periode på ett år, fremgår det videre.

Film & Kino er mottaker av kampanje-midlene. Bransje-organisasjonen skal samarbeide med Norsk distributørforening og Virke Produsentforening. Med på laget er også alle landets kinoer, filmdistributører og samarbeidspartnere som Filmweb, MDN og Capa.

– Kinoene er et av de tryggeste stedene å sosialisere i korona-tiden, smittevernet blir der godt ivaretatt av proffe folk som er vant til å ta imot publikum, fortsetter Mo.