Annonse
Filmen «Håp» bygger på Maria Sødahls personlige historie om livet rett etter en kreftdiagnose. Andrea Bræin Hovig og Stellan Skarsgård spiller hovedrollene. Foto: Vidar Ruud / NTB

«Håp», «Disco» og «Selvportrett» kjemper om å bli norsk Oscar-kandidat

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

«Disco» i regi av Jorunn Myklebust Syversen, «Håp» i regi av Maria Sødahl og dokumentarfilmen «Selvportrett» i regi av Margreth Olin, Katja Høgset og Espen Wallin kjemper om å bli årets norske Oscar-kandidat.

LES OGSÅ: «Disco»-regissør Jorunn Myklebust Syversen: – Jeg ville skildre en karakter som mister seg selv

En av disse tre filmene vil ende opp med å representere Norge i konkurransen om Oscar for beste internasjonale film. Bestemmelsen faller neste uke, fremgår det i pressemeldingen fra Norsk filminstitutt.

«Disco» er skrevet og regissert av Jorunn Myklebust Syversen, og i hovedrollene finner vi Josefine Frida, Nicolai Cleve Broch og Kjærsti Odden Skjældal. Filmen har deltatt i konkurranse i både San Sebastian, Tokyo og Göteborg.

«Håp» fra regissør og manusforfatter Maria Sødal, har Andre Bræin Hovig og Stellan Skarsgård i hovedrollene. Den fikk innpass i Panoramaseksjonen under årets filmfestival i Berlin.

Dokumentarfilmen «Selvportrett» er skrevet og regissert av Margreth Olin, Katja Høgset og Espen Wallin. Den har vunnet fem internasjonale priser så langt – og Amanda for beste dokumentar 2020. Filmen er også kortlistet til European Film Awards for beste dokumentar – og ble nylig også kortlistet til IDA Documentary Awards.

Hvert land kan innstille en film til kategorien Beste internasjonale film.

Etter at alle forslagene har kommet inn fra hele verden vurderer Oscar-Akademiets internasjonal komité alle filmene før de velger ut sju filmer til en kortliste. Deretter tilføyer en komité ytterligere tre filmer til listen, som i alt skal bestå av ti filmer. Denne kortlisten blir annonsert 9. februar.

Annonse
Annonse
Annonse