Film og tv

Amanda Kernell er i fokus under Kortfilmfestivalen i Grimstad i juni.

Grimstad klar med programmet til nettfestivalutgaven – lover «det beste av korona-kortfilm»

Kortfilmfestivalen i Grimstad besluttet i mars å legge juniarrangementer til kun på nett – og nå er de klar med en helt ny digital plattform og klart program.

Publisert Sist oppdatert

– Vårt mål har vært å gjenskape festivalopplevelsen på nett, og presentere programmet på en oversiktlig måte, i best mulig kvalitet, heter det fra festivalen, som 10. til 14. juni arrangeres for 43. gang.

Det loves en hærskare norske og internasjonale kortfilmer, så vel som nettmøter med både kjente og ferske filmskapere, debatter og bransjearrangementer, ifølge pressemeldingen. Festivalåpningen vil bli livestrømmet.

Årets filmskaper i fokus på Kortfilmfestivalen er Amanda Kernell, den svenske regissøren som blant annet sto bak den prisvinnende spillefilmen «Sameblod» – med norske Lene Cecilia Sparrok i hovedrollen – såvels om årets film «Charter» med Ane Dahl Torp. Ifølge festivalen står Kernell også for «glitrende kortfilmer», og hun skal presenteres i en egen mesterklasse.

Det loves også egne spesialprogrammer med kortfilm av internasjonale stjerneregissører, film om arkitektur, alternativ pornografi, og det beste av korona-kortfilm fra rundt om i Norge.

Powered by Labrador CMS