Annonse
Foto: Alberto PIZZOLI / AFP
Oslo-byrådet oppretter filmfond

Glede blant filmskaperne

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

– Med det nye filmfondet vil vi stille opp for underskogen av filmskapere i Oslo med historier som trenger å bli fortalt. Vi må satse på dette mangfoldet. Det er viktig for filmskaperne og viktig for filmpublikummet,
sier Oslos byråd for kultur, idrett og frivillighet Omar Samy Gamal (SV) til Dagsavisen.

I Oslobudsjettet for 2021, som legges fram onsdag, foreslår byrådet å bevilge ni millioner kroner til å starte regionalt filmfond for Oslo.

Dette fondet har vært under utredning siden 2016, som del av byrådets satsing på Oslo som filmby. Nå får også Oslo et eget filmfond, slik de har regionalt både i nord, vest og sør.  

Det skal investeres i filmer og serier som representerer Oslo, og som produseres i Oslo, foreslår byrådet.

– Historiene som blir fortalt i norske filmer og serier, representerer de mangfoldet i regionen vår? Jeg tror ikke det. Jeg håper filmfondet kan være med på å endre dette, sier kulturbyråd Omar Samy Gamal til avisen.

Filmfond i Oslo vil gjøre det enklere for nye filmskapere å få realisert prosjekter, tror filmprodusent Khalid Maimouni:

– Nærhet til et fond som prioriterer lokale prosjekter og har et mangfoldsperspektiv kan være det avgjørende første støtet for et nytt filmtalent, tror Maimouni. Han har bl.a. produsert spillefilmen «Fluefangeren» (2016) med regissør Izer Aliu, som vant Amanda for beste regi og ble nominert til Nordisk Råds filmpris.urministeren til å være med på dette spleiselaget, sier han til avisen.

Annonse
Annonse
Annonse