Annonse
Sentrum Scene i Oslo står tom og stille på grunn av koronavirus-tiltakene. Hele Rockefeller-komplekset med tre scener er stengt ut april. Foto: Foto: André Løyning

Fotograferte koronatause musikkscener og åpner nettutstilling

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Utstillingen, som legges ut på populærmusikkmuseet Rockheims hjemmeside fredag, har fått navnet «Mitt stille land». Bak står André Løyning, som i over ti år har fotografert konserter så vel som å være fan, venn, journalist, skribent, dokumentarist og filmskaper med bloggen Saftflaske.

Blant annet har han laget filmportrettene «Cocks & Crosses: Musikken som ikke ville dø», Amanda-nominert for sin skildring av den kreftrammede Årabrot-vokalisten Kjetil Nernes, og «Tønes», som kom i fjor. Det siste året har Løyning vært en del av apparatet rundt artister.

– Dette er hobbyen min, jobben min og livet mitt, heter det fra Løyning. Som da samfunnet stengte tidligere denne måneden tok runden med kameraet og fotograferte de tomme, tause scenene.

– Jeg var på konserter helgen før og skulle vært på konserter den onsdagen alt ble avlyst. Bildene ble en måte å reagere eller avreagere på, sier André Løyning.

Egentlig skulle han vist utstillingen « Saftflaske – 10 år med hverdager i norsk musikk » i galleriet på Rockheim fra 26. mars, for å avslutte prosjektet. Men utstillingen ble koronautsatt til høsten, og i stedet blir museets nettsted virtuelt galleri for 14 av André Løynings bilder.

– Det kommer sikkert mange slike prosjekter, men dette er nok et av de aller første, sier informasjonsmedarbeider ved Rockheim, Audun Hoem Musinoi Hagen.

Annonse
Annonse
Annonse