Annonse
Tonje Hardersen er sjef for Den norske filmfestivalen. Her er hun fotografert før Amandapris-utdelingen i fjor. Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

Filmfestival-sjef etterlyser svar om énmetersregelen

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Festivalen starter 14. august, og Hardersen forteller til Dagsavisen at det nå har gått tre uker fra møtet bransjen hadde med Kulturdepartementet og Helse- og omsorgsdepartementet.

– Man finner altså en løsning når Tom Cruise ringer, men den norske kulturbransjen trenger også et svar fra myndighetene nå. Når Tom Cruise får svar, bør Kultur-Norge også få det. Det er på høy tid, sier festivalsjefen.

Hun viser til at Cruise og de som står bak den neste Mission Impossible-filmen skal gjøre opptak av scener i Norge i høst. Storproduksjonen får unntak fra innreiserestriksjonene.

Spørsmålet er om énmetersregelen skal gjelde fra skulder til skulder, som i dag, eller om det blir som bransjen håper – at det den skal måles mellom nesetippene.

I en epost til Dagsavisen skriver kommunikasjonsavdelingen i Helse- og omsorgsdepartementet (HOD) at saken er til vurdering. Statssekretær Gunhild Berge Stang (V) i Kulturdepartementet opplyser at det er HOD som skal svare om tolkningen av regelen.

Annonse
Annonse
Annonse