Annonse
Norsk-latviske Ilze Burkovska Jacobsen konkurrerer med «My Favorite War», viet hennes egen oppvekst i Latvia i sovjettiden, også under Fredrikstad Animation Festival – etter at filmen i sommer vant pris i Frankrike. Foto: Bivfrost film

Fem langfilmer klare for animasjonsfestival

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

En av dem som er med i konkurransen om å vise det beste fra animasjonsmiljøet fra Norden og Baltikum, er ikke uventet «Knutsen & Ludvigsen 2 – Det store dyret», med Rune Spaans og Gunhild Enger som regissører.

De andre er norsk-latviske «My Favorite War», som er åpningsfilm og har regi ved Ilze Burkovska Jacobsen, «The Old Man Movie» fra Estland som har regi av Mikk Mägi og Oskar Lehemaa, danske «Drømmebyggerne» ved regissør Kim Hagen Jensen og dessuten «Jul på KuToppen» som Will Ashurts har hånd om.

– Årets konkurranseprogram for langfilm inneholder fem helt forskjellige filmer som viser stor fortellerglede, og et mangfold av kreative ideer. Det gror godt i bransjen og her er det valgt ut filmer som imponerende både med høy standard på teknikk og kreativ utfoldelse, sier festivalleder Anders Narverud Moen om filmene.

Dette er andre gang Fredrikstad Animation Festival byr på et konkurranseprogram for nordisk-baltisk animert langfilm når festivalen arrangeres 22. til 25. oktober.

Filmene vises på kino i Fredrikstad, og blir også tilgjengeliggjort på festivalens digitale plattform – enten i sin helhet eller i form av lengre utdrag.

Annonse
Annonse
Annonse