Annonse
Fra filmen «Ale må dø». Foto: Manymore.no

Etterlyser krisehjelp fra Norsk filminstitutt

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Klassekampen skriver at filmregissør Geir Greni etterlyser krisehjelp fra Norsk filminstitutt. Filminstituttet venter imidlertid på svar fra regjeringen.

Greni er både regissør og produsent for skrekkfilmen «Alle må dø», som skulle hatt premiere fredag 13. mars.

Dagen før stengte som kjent det meste, inkludert kinodørene.

– Vi hadde jobbet i mange måneder fram mot 13. mars. Alt vi har gjort, er penger rett ut av vinduet, sier Greni til Klassekampen.

Filmen ble til med private midler, men Greni fikk 500.000 kroner i lanseringsstøtte av Norsk filminstitutt (NFI).Nå tror han at innsatsen har vært bortkastet, også dersom dørene snart skulle åpne igjen. Film er ferskvare.

NFI-direktør Kjersti Mo er også bekymret for konsekvensene av kinostengingen.

– Kino er den viktigste inntektskilden for spillefilmen, så det er det klart vi snakker mye om og er bekymret for. Vi er i tett dialog med de ulike bransjeforeningene og Kulturdepartementet, sier hun til avisen

Kulturdepartementet har gitt 300 millioner kroner til en kompensasjonsordning for kulturlivet, som også gjelder kinoene. Det er en søknadsbasert ordning som skal gi kompensasjon for tapte billettinntekter..

Forrige uke meldte instituttet at de gir 14 millioner kroner ekstra til utvikling av film, spill og dramaserier på grunn av koronakrisa.

Statssekretær i Kulturdepartementet, Knut Aastad Bråthen (V), skriver i en e-post til Klassekampen at det nå vurderes ytterligere tiltak som kan bidra til å redusere de negative konsekvensene.

 

Annonse
Annonse
Annonse