Annonse
Foto: Sven Nordin er glad for omsider å være i gang med innspillingen av andre runde med «Wisting». Foto: Stig Jarnes / Viaplay

Dramatisk start på andre runde med «Wisting» – som er under innspilling nå

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

– Jeg er takknemlig og ydmyk over tilbakemeldingene vi fikk i første runde, og det er så morsomt at vi endelig kan lage mer Wisting. Alle har lengtet etter å komme i gang igjen, sier Sven Nordin i en kommentar.

Nordin er tilbake som William Wisting, og også Mads Ousdal og Thea Green Lundberg er med fra første sesong av krimserien.

Den slo ifølge Viaplay nordiske rekorder da den kom på strømmetjenesten i 2019, og er senere blitt solgt til en rekke land – inklusive USA, der den ble nominert til Edgar-pris, Australia, Spania, Nederland og Canada. Den er også vist på BBC i Storbritannia.

– Det har vært en enorm etterspørsel blant seerne våre både i Norge og resten av Norden, sier innholdssjef Filippa Wallestam i Nordic Entertainment Group (NENT).

Innspillingen er i gang i Larvik-traktene, og de første bildene slippes løs samtidig med Viaplays offisielle bekreftelse av en ny sesong – noe lokalavisene har summet om i flere dager.

Trygve Allister Diesen er igjen både regissør og hovedforfatter for alle åtte episodene, selv om han har med Vegard Steiro Amundsen og Jadranko Mehic på manussiden.

Det går hardt for seg i opptakten til andre sesong med «Wisting» for journalistdatteren Line Wisting, spilt av Thea Green Lundberg. Foto: Stig Jarnes / Viaplay

Første halvdel er basert på Jørn Lier Horsts 2019-bok «Illvilje», som skildrer hvordan en dømt seriemorder rømmer fra William Wistings varetekt – mens journalistdatteren Line blir vitne til flukten. Wisting må ta opp jakten på rømlingen før han rekker å drepe igjen.

De siste fire episodene tar utgangspunkt i «Nattmannen» fra 2009, og det som er den mest groteske saken i Wistings karriere. Opptakten er en kvinnes hode på spyd midt i Larvik sentrum.

Annonse
Annonse
Annonse