Annonse
Deeyah Khan i gang med filmingen av to abortmotstandere – som også får ytre seg, sammen med forkjempere for kvinners rett til selvbestemmelse, i filmen som på norsk blir hetende «Deeyah Khan i Trumps USA: Abortkrigen». Foto: Fuuse Film / handout

Deeyah Khan er klar med to nye dokumentarfilmer fra den harde fronten i Trumps USA – begge vises på NRK

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Den Emmy-prisvinnende, norske filmskaperen Deeyah Khan melder seg tilbake – med hele to dokumentarfilmer, begge hentet fra den harde fronten i USA og klare for NRK-visning.

Først ut av de to dokumentarene er « America's War on Abortion », ekstra aktuell nå som Trump har fått på plass Amy Coney Barrett som høyesterettsdommer og sørget for konservativt flertall.

I filmen tar Deeyah Khan for seg den illevarslende uthulingen av abortrettighetene i USA, og lar både aktivistene som kjemper for – og imot – kvinners rett til å bestemme over egen kropp komme til orde.

Den får premiere torsdag 29. oktober på NRK 2 under den norske tittelen «Deeyah Khan i Trumps USA: Abortkrigen», legges ut på NRK TV, og vises også på den britiske kanalen ITV samme kveld.

Neste film ut er « Muslim in Trump's America », som ITV er først ute med å ha premiere på 1. november – mens NRK 2 sender den 2. november under tittelen «Deeyah Khan i Trumps USA: Livet som muslim».

Ifølge omtalen «avslører Khan den ekstreme antimuslimske ideologien som Trump har normalisert, og hensynsløst utnyttet, i kampen for stemmer».

Deeyah Khan driver produksjonsselskapet Fuuse Films, og har vunnet to Emmy-priser for sine tidligere dokumentarfilmer og vært Bafta-nominert to ganger. Også her til lands har hun mottatt en rekke priser. De to nye filmene er begge laget for den britiske fjernsynskanalen ITVs «Exposure»-serie.

 

Annonse
Annonse
Annonse