Annonse
Barn har malt tegninger og banner hvor det står at alt skal bli bra når koronaviruset ikke lenger preger livene til befolkningen. Foto: Lise Åserud / NTB scanpix

Barn oppfordres til å dokumentere koronahverdagen

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

– Dette er noe barna i dag kommer til å fortelle sine barn om, og å få det dokumentert fra deres perspektiv er ekstremt verdifullt, sier leder av Barnefilmfestivalen Stina Ask Mikkelsen til Fædrelandsvennen.

Regissør Marius Loland kommer til å plukke blant de innsendte bidragene for å lage en dokumentarfilm som skal vises på Barnefilmfestivalen 2021.

Prosjektet #Innestengt sprang fram som en følge av at årets Barnefilmfestival ble avlyst. Den skulle vært arrangert 21.–26. april.

– Dette går også rett inn i det vi holder på med her på museet under tittelen «Feber og fellesskap», sier Jannecke Dettmer på Vest-Agder-Museet til avisa.

Utstillingen handler om «epidemienes århundre» mellom 1820 og 1920, og de siste måneders hendelser har gitt utstillingen en fornyet aktualitet.

Vest-Agder-Museet kommer til å ta vare på alle filmklipp som sendes inn, og museet er også interessert i barns tegninger, foto og dikt knyttet til korona og karantene. De skal brukes i en utstilling i forbindelse med visningen av filmen.

Annonse
Annonse
Annonse