Annonse
– Det har aldri skjedd før at vi har måtte avlyse festivalen! Forteller kunstnerisk leder i filmfestivalen Film fra Sør. Foto: Morten Holm/NTB

Årets Film fra Sør-festival er heldigital

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

I år er det 30. gang filmfestivalen Film fra Sør blir arrangert. Egentlig skulle den arrangeres med fulle saler på Vega Scene, men på grunn av korona-restriksjoner blir det i stedet et heldigitalt event, hvor publikum kan leie filmene og se hjemmefra.

– Det har aldri skjedd før at vi har måtte avlyse festivalen! Forteller Lasse Skagen, Kunstnerisk leder i Film fra Sør til Klassekampen.

Film fra Sør ble startet for å fylle et hull i kinotilbudet. Den digitale utviklingen har ført til at kinoene viser flere forskjellige filmer, sier Skagen, men at billettsalget fortsatt er konsentrert rundt et fåtall titler. Enkelte strømmetjenester har også begynt å legge til flere «sørfilmer» i katalogene sine, men det er de kommeriselle produksjonene som får 95 % av visningene.

I takt med den digitale utviklingen har også interessen for Film fra Sør økt. I fjor satte festivalen publikumsrekord med 26.000 besøkende fra 42 ulike nasjoner.

Festivalen består av høy kunstnerisk kvalitet og samfunnsaktuelle debatter. Blant annet arrangerer Film fra Sør fem-seks filmsamtaler med fokus på ytringsfrihetsproblematikk forteller Skagen.

Filmfestivalen startet torsdag 26. novemeber og varer helt frem til søndag 6. desember.

Annonse
Annonse
Annonse