Film og tv

Skuespiller Ane Dahl Torp, her fotografert ved en tidligere anledning, spiller mot Sverrir Gudnason i Charter.

Ane Dahl Torp roses i Sundance

Ane Dahl Torp få ros for skuespillerinnsatsen i filmen «Charter» etter verdenspremieren på Sundance-festivalen.

Publisert Sist oppdatert

Regissør Amanda Kernell kjenner vi for den prisvinnende filmen «Sameblod» (2018). Filmen ble en prisvinnende festivalfavoritt av dimensjoner – og i Sverige fikk den fire Guldbagge-priser. Den norske skuespilleren Lene Cecilia Sparrok fikk blant annet Guldbagge for beste kvinnelige hovedrolle.

Nå er Kernell klar med ny film, «Charter», og også her har hun hentet inn en norsk skuespiller for hovedrollen, nemlig Ane Dahl Torp.

Filmen har nå hatt verdenspremiere under Sundance-festivalen – og kritikerne vender tommelen opp, melder Dagsavisen. Det er «en skjør og sulten kvalitet over Ande Dahl Torps utmerkede skuespill» skriver Wendy Ide i en anmeldelse i Screendaily.com.

Regissøren selv er også full av lovord når det gjelder Torp.

– Ane hadde energien jeg var på leting etter. Det var veldig viktig at hun også hadde en karismatisk, rockestjerneaktig side, sier Kernell til Variety.

Filmen har også fått en stor omtale i The Film Stage.

«Charter» handler om en kvinne som, etter en skilsmisse er i ferd med å miste foreldreretten til sine to barn, skriver NFI om handlingen.

Ifølge TT får vi følge karakteren når hun bestemmer seg for å ta saken i egne hender, noe som fører til at hun blir etterlyst – for kidnapping.

Ane Dahl Torp få ros for skuespillerinnsatsen i filmen «Charter» etter verdenspremieren på Sundance-festivalen.

Powered by Labrador CMS