Annonse
Barns rett til å bli hørt i saker som angår dem, er implementert i Norges grunnlov. FNs barnekonvensjon fyller 30 år i år, og nå skal de få egen nyttårstale. (Illustrasjonsfoto) Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix
Barns rett til å bli hørt i saker som angår dem, er implementert i Norges grunnlov. FNs barnekonvensjon fyller 30 år i år, og nå skal de få egen nyttårstale. (Illustrasjonsfoto)  Foto: Gorm Kallestad / NTB scanpix  

Utvalgt barnetale før kongen og statsministeren

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Fristen for innsendelse er søndag.

Det er UNICEF Norge og TV 2 som i samarbeid inviterer alle barn i Norge til å sende inn videoinnspilte taler om et tema de brenner for.

En av talene vil bli plukket ut og vist før de tradisjonelle fra kongens og statsministeren.

Den som får talen sin plukket ut, skal også få komme og holde talen sin i Rikssalen på Eidsvoll.

– Vi ønsker å samarbeide med barn om å finne løsningene vi trenger for å takle nåtidens utfordringer. Voksne er pliktig til å sørge for at barna våre blir hørt i saker som gjelder dem og deres fremtid. Vi gleder oss til å høre hva de har å ta opp, sier generalsekretær i UNICEF Norge, Camilla Viken.

Med frist førstkommende søndag, 10. november, er det bare å sette i gang med å skrive og gjøre opptak av en videotale.

Organisasjoner, foreninger og skoler som sender inn taler på vegne av barn, må ha skriftlig godkjennelse fra barnas foresatte om at innholdet kan publiseres og distribueres. Om privatpersoner sender inn videoer må signert godkjennelse vedlegges den innsendte videoen.

FNs barnekonvensjon fyller 30 år i år, og barns rett til å bli hørt i saker som angår dem, ble implementert i Norges grunnlov paragraf 104 i 2014.

Annonse
Annonse
Annonse