Annonse
Skuespiller Trond Espen Seim og Miriam Kolstad Strand har hovedrollene i filmen «Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var Jul». Filmen hadde premiere i november. Foto: Berg-Rusten, Ole / NTB scanpix
Skuespiller Trond Espen Seim og Miriam Kolstad Strand har hovedrollene i filmen «Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var Jul». Filmen hadde premiere i november.    Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Snekker Andersen holder stand på filmtoppen

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

«Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul» hadde riktignok litt nedgang i antall besøkende i helga, filmen er tross alt inne i sin fjerde uke, og gikk ned fra 41.167 helga før til 32.596 første helga i advent.

Men det var fremdeles nesten dobbelt så høyt antall besøkende som «Ford v Ferrari» med Christian Bale og Matt Damon fikk i åpningshelga si, og mer enn tre ganger flere enn neste på Kinotoppen , «Last Christmas», lansert som «en ny juleklassiker», med Emilia Clarke.

Snekker Andersen og Julenissen har etter fire uker på norske lerret solgt 245.246 billetter totalt.

Det er imidlertid et stykke igjen til «Joker» er passert. Storfilmen med Joaquin Phoenix i tittelrollen fikk i helga 2.856 besøk og har etter ni uker på norsk kinoer solgt 437.007 billetter.

 

 

Annonse
Annonse
Annonse