Annonse
Trond Giske (Ap) under trontaledebatten i Stortinget denne uka. Nå skal det lages film om ham.  Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
Trond Giske (Ap) under trontaledebatten i Stortinget denne uka. Nå skal det lages film om ham.   Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix

Ny dokumentarfilm om Trond Giske

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Til tross for at prosjektet er holdt under radaren, har det vært mange tegn på at filmproduksjonen er godt i gang, skriver Adresseavisen.

Bustnes og hans kamera og mikrofon var synlig til stede under årsmøtet i Trøndelag Ap, der Giske var foreslått som styremedlem, under bryllupet med Haddy Njie i Nidarosdomen og på valgvaken til Trondheim Ap på Royal Garden i september.

Startfasen

– Prosjektet er fortsatt i startfasen og er under utvikling, sier den prisvinnende dokumentarfilmskaperen Bustnes som er en sentral person i det trønderske filmmiljøet.

Målet er en helaftens dokumentarfilm med fokus på hele historien til Giske, fra AUF-perioden fram til i dag. Dermed blir det også en film om metoo.

– Ja, jeg kommer til å gå inn i varslingssaken. Det er umulig ikke å ta det med i en film om Trond Giske, sier han.

Langvarig samarbeid

Allerede i 1998 spurte Bustnes Giske om han kunne følge ham til han kanskje ble statsminister, men han fikk ikke noe svar.

Etter metoo-saken prøvde han igjen og fikk etter hvert positivt svar. Siden har han fulgt Giske og Njie nært og har hatt full kreativ frihet.

Giske selv sier han i utgangspunktet var skeptisk fordi han ikke trives med å slippe folk så tett inn på seg, men at han til slutt sa ja. Han sier Bustnes har full styring, uten betingelser, over prosjektet.

 

Annonse
Annonse
Annonse