Annonse
 «Snekker Andersen og julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul» topper kinolisten. Hovedrollene spilles av Trond Espen Seim og Miriam Kolstad Strand.   Foto: Berg-Rusten, Ole / NTB scanpix
 «Snekker Andersen og julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul» topper kinolisten. Hovedrollene spilles av Trond Espen Seim og Miriam Kolstad Strand.      Foto: Ole Berg-Rusten / NTB scanpix

Julestemning på kinotoppen

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Inn på førsteplass finner vi den eneste norske filmen på topp fem, nemlig «Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul».

Anders Baasmo og Trond Espen Seim gjentar sine vennlige roller her som henholdsvis julenisse og snekker, og har i sin første uke, medregnet førpremierer, lokket totalt 82.049 til kinosalen.

Også nykommeren «Last Christmas» ble tatt varmt imot av kinogjengerne. Totalt har 20.632 benket seg ned for å se Emilia Clarke i den romantiske komedien.

Tredjeplassen bekles av en tredje nykommer, actionfilmen «Terminator: Dark Fate». Totalt har 20.535 latt seg lokke til kinoene for å se de navngjetne morderrobotene i fri dressur.

Etter helgens visninger måtte «Joker» ta til takke med fjerdeplassen og et besøk på 11.810. Totalt har 406.766 sett Joaquin Phoenix' mørke og kritikerroste portrett.

Familien Addams runder av topp fem, med et besøk denne helgen på 5.994. Totalt har nå 30.442 kinogjengere fått med seg den mørkkledde familiens siste sprell.

Annonse
Annonse
Annonse