Annonse
Topper for tredje helg: «Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul». Foto: Fantefilm / Nordisk Film Distribusjon
Topper for tredje helg: «Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul».    Foto: Fantefilm / Nordisk Film Distribusjon

Jul på kino – men «Håp» gikk inn på topp 5

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

 

Hele 41.167 små og store publikummere fant veien inn på «Snekker Andersen og Julenissen: Den vesle bygda som glømte at det var jul» sist helg.

Det er nesten tre ganger så mange som fant veien inn til «Last Christmas», som likevel ble sett av et helgepublikum på 15.078.

Nå er de to julefilmene sett av henholdsvis 201.812 og 77.126 kinogjengere totalt, ifølge Kinotoppen.

Inn på tredjeplass rykket nykommeren «Sauen Shaun-filmen: Farmageddon» med 11.993 publikummere på jakt etter animasjonsmoro.

Kritikerroste «Håp» har også handlingen lagt til juletid – men en jul der hovedpersonen får beskjed om at hun har hjernekreft og må opereres.

Handlingen i «Håp» foregår også i julen – men med alvorlige temaer. Den er hittil sett av drøye 11.000. Foto: Manuel Claro / SF Films / Motlys
Handlingen i «Håp» foregår også i julen – men med alvorlige temaer. Den er hittil sett av drøye 11.000. Foto: Manuel Claro / SF Films / Motlys  

Filmen, som har Andrea Bræin Hovig og Stellan Skarsgaard på rollelisten, fikk det Cinema kaller «en litt skuffende fjerdeplass», der 9.249 kjøpte billett sist helg – og braKte besøkstallet opp i totalt 11.098.

Fem på topp-listen rundes av med «Joker» som trakk 6.398 helgebesøkende i sin fjerde uke, og til nå er sett av 431.588 nordmenn.

Annonse
Annonse
Annonse