Annonse
Filmskaper Thea Elisabeth Haavet. Hun skal snakke om filmen i Betlehem misjonskirke i Oslo under «Søndag for de forfulgte» 10. november. Foto: Pål Brenne | Stefanusalliansen
Filmskaper Thea Elisabeth Haavet skal snakke om filmen i Betlehem misjonskirke i Oslo under «Søndag for de forfulgte» 10. november.  Foto: Pål Brenne | Stefanusalliansen  

Flyktning-dokumentar går verden rundt

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Hun står bak Stefanusalliansens dokumentarfilm om hvordan nord-koreanske flyktninger hjelpes i sikkerhet.

– Det er overraskende og gledelig at filmen får et så stort publikum, og jeg håper og ber for at det vil føre til et større engasjement for flyktninger fra Nord-Korea og for det nord-koreanske folket generelt, sier Haavet.

Tim A. Peters (til venstre), som leder hjelpeorganisasjonen Helping Hands Korea for nord-koreanske flyktninger, filmskaper Thea Elisabeth Haavet og Stefanusalliansens generalsekretær Ed Brown på International Christian Film And Music Festival i Orlando, U
Tim A. Peters (til venstre), som leder hjelpeorganisasjonen Helping Hands Korea for nord-koreanske flyktninger, filmskaper Thea Elisabeth Haavet og Stefanusalliansens generalsekretær Ed Brown på International Christian Film And Music Festival i Orlando, USA i mai i år. Foto: Stefanusalliansen

Stefanusalliansen er en misjons- og menneskerettighetsorganisasjon med særlig søkelys på trosfrihet som en grunnleggende menneskerettighet.

32 festivaler

Filmen «Saved» handler om hjelpearbeidet for mennesker som kommer seg unna Nord-Koreas diktatur.

Den er vist eller skal vises på 32 filmfestivaler, skriver Stefanusalliansen på sin nettside: USA, India, Filippinene, Argentina, Berlin og Ålesund er noen eksempler.

Filmen er en engelsk versjon av filmen «Reddet – flukten fra Kims regime». Filmen er laget av Thea Elisabeth Haavet som filmprodusent i Stefanusalliansen. Den norske versjonen ble lansert i Norge desember 2018.

SE MER | Her kan du se den norske utgaven – med skjult identitet

Fem priser

Hittil har filmen fått priser på fem festivaler: fire i USA og en i Argentina, flere kan komme nå i oktober og november.

– For meg er det også veldig hyggelig at filmen skal vises på Refugees Welcome Film Festival i Berlin 26. oktober, siden dette er et tema som er nært mitt hjerte. Jeg kommer til å delta i et panel etter visningen, sier Thea Elisabeth Haavet, som nå jobber som frilanser.

 

Annonse
Annonse
Annonse