Annonse
Dronning Sonja ble tatt imot av generalsekretær Gry Larsen (t.h.) i Care, og hilste på (bak f.h.) leder for aktivitetshuset, Tonje Jørgensen og Tøyenkomiteen v/ leder Åse Brandvold, Hussein Awadnur og Ayan Bashir (t.v.), da hun torsdag besøkte frivillige på Tøyen som mobiliserer til årets tv-aksjon for Care.  Foto: Berit Roald | NTB scanpix

Dronning-inspirasjon før årets tv-aksjon

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Dronningen er høy beskytter for årets aksjon, som går til organisasjonen Cares arbeid med kvinner i noen av verdens mest sårbare områder.

Årets slagord er «Nå er det hennes tur». Pengene som samles inn, skal gi 400.000 kvinner opplæring i å starte egen bedrift, spare og låne penger for å få egen inntekt. Kvinnene skal videre lære å delta og bli hørt i politikken og lokalsamfunnet. Det skal også gis opplæring i retten til å bestemme over egen kropp.

Møte frivillige

På Tøyen aktivitetshus møtte dronningen torsdag frivillige i tv-aksjonskomiteene på Tøyen og Bøler. Tv-aksjonsleder Vibecke Østby og generalsekretær Gry Larsen i Care var også med på arrangementet, hvor temaet var hvor viktig frivillig arbeid er for et samlende lokalmiljø.

Larsen sier at organisasjonen er veldig fornøyd med å ha dronningen som beskytter for tv-aksjonen.

TV-aksjonen har blitt gjennomført hvert år siden 1974. Aksjonen er verdens største målt i innsamlede kroner per hode og tallet på frivillige.

Trio leder sendingen

Trioen Robert Stoltenberg, Ingrid Gjessing Linhave og Mikkel Niva skal lede sendingen for årets tv-aksjon på NRK.

– Det er helt magisk å være med på tv-aksjonen. Med 100.000 bøssebærere over hele landet er dette verdens største dugnad. Det å være med på noe så stort er en drømmejobb, sier programleder Ingrid Gjessing Linhave, som leder sendingen for andre året på rad.

 

 

Annonse
Annonse
Annonse