Annonse
Under NRKs julekonsert ble salmen «Tenn lys» fremført med endringer i teksten. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB

NRK beklager og fjerner opptreden

Meld deg på nyhetsbrev fra Kulturplot

Hver tirsdag og torsdager. Bestill her! Skriv inn din e-post:

 

Kringkastingsrådet har mottatt en rekke klager etter julekonserten i helgen. Nå klipper NRK ut deler av sendingen.

Under NRKs årlige julekonsert i helgen fremførte flere artister musikk sammen med Kringkastingsorkesteret (KORK). Blant annet opptrådte bandet 9 grader nord med adventssalmen «Tenn lys». Gruppen hadde gjort flere endringer og skrevet om siste vers. 

«Må jord og himmel møtes» hadde for eksempel blitt gjort om til «Må jord og drømmer møtes».

Dette har skapt en rekke reaksjoner. Eyvind Skeie mener NRK har brutt åndsverkloven, og skrev blant annet at «det er ikke mangfold, men en form for maktbruk» i et innlegg som kan leses her.

Kampanje skrev i går om at Kringkastingsrådet hadde mottatt over 50 klager på NRKs julekonsert «Jul med KORK», og det skal etter dette ha kommet inn enda flere.

Fjerner opptredenen

Nå melder Kampanje at NRK kommer til å klippe ut denne opptredenen fra sendinga. 

– NRK inviterte inn de talentfulle musikerne i 9 grader nord til å være en del av KORKs julekonsert. De hadde et ønske om å gjøre noen endringer i teksten. I denne prosessen var ikke NRK gode nok rådgivere og endringene ble ikke sjekket med opphaver. Dette beklager vi. Og fordi vi ikke har rettighetene godkjent, tar vi ut dette elementet av sendinga, sier orkestersjef Rolf Lennart Stensø til nettstedet.

Annonse
Annonse
Annonse