Camara Lundestad Joof under utdelingen av Brageprisen 2021 på Dansens hus i Oslo.
Annika Byrde / NTB
Nye medlemmer i Kulturrådet

Skal dekke flere kunstfelt og evne å se helhetlig på feltet

Publisert: 18. desember 2021 kl 07.22
Oppdatert: 20. desember 2021 kl 09.14

Norsk kulturråd fikk fredag fem nye medlemmer og tre varamedlemmer, oppnevnt for perioden 1. januar 2022 til 31. desember 2025.

– Rådet skal ha medlemmer med høy faglig kompetanse innenfor et bredt felt, og rådet bør ha bred geografisk representasjon. Begge disse kriteriene er godt ivaretatt i det nye rådet, som nå får jobben med å fordele midlene i Norsk kulturfond fra 2022, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

Trettebergstuen sier videre at siden tverrfaglighet preger dagens kunstpraksis og kunstfeltet er i stadig endring, er det vektlagt at rådsmedlemmene skal dekke flere kunstfelt og evne å se helhetlig på feltet.

– I tillegg har vi vært opptatt av et bredere mangfoldsperspektiv, sier hun.

De fem nye medlemmene er dramatikeren Camara Lundestad Joof (f. 1988) fra Oslo, Ivar Chelsom Vogt (f. 1975), musiker i blant annet Real Ones og kulturhussjef for USF Verftet i Bergen, forfatteren og litteraturviteren Sigbjørn Skåden (f. 1976), som er forfatter og litteraturviter bosatt i Tromsø, Bjørn Hatterud (f. 1977), som er forfatter og kurator og bor i Oslo i likhet med Rikke Glomnes Komissar (f. 1972), direktør for Nitja senter for samtidskunst i Lillestrøm.

De tre nye varamedlemmene er koreografen Runa Norheim (f. 1987), som også er leder for Regional Arena for Samtidsdans og bor i Stavanger, Nosizwe Baqwa (f. 1983), musiker, skuespiller og produsent bosatt i Oslo, samt Lars Magne Andreassen (f. 1967), direktør ved Árran lulesamiske senter i Hamarøy.

Varamedlem er også forfatteren Marit Eikemo (f. 1971), som rykker inn frem til 31. desember 2023 som erstatning for Hatterud, som tidligere var varamedlem.

Saken fortsetter under annonsen

Kulturrådet gir tilskudd til kunst og kultur over hele landet, er en pådriver for nye kunst- og kulturprosjekter, driver utviklingsarbeid og er rådgiver for staten i kulturspørsmål.

Ledige stillinger – kulturjobb