Annonse
Jon Lockert Rohde (Elling) Foto: Ole Ekker

«Allis sønn» urpremiereklar på Trøndelag teater

Lørdag 4. desember kl. 18.00 går sceneteppet opp for forestillingen «Allis sønn», skrevet av Magnhild Haalke. Hovedscenen er forvandlet til en imaginær øy i havgapet hvor fem av teatrets skuespillere, med Jon Lockert Rohde i tittelrollen, leder oss inn i et isolert, lite øysamfunn.

«Allis sønn» er en beretning om konsekvensene av å tvinge et menneske til å kvele sin egen skaperkraft og frihet. Det er også en historie om omgivelsenes klamme grep på morsrollen og hvordan vi som medmennesker håndterer ulikhet.

«Allis sønn» ble utgitt i 1935, og ble raskt oversatt til 17 språk og mottok panegyriske anmeldelser blant annet i New York Times. Teateret synes det er på høy tid å løfte frem både forfatteren og denne perlen av et verk. På teaterscenen får historien om Alli og sønnen Elling resonans i vår tid i sin skildring av den menneskelige skapertrang. Det blir en skarp beskrivelse av det lille, sårbare menneskets trang til å skape seg en levelig verden og sprenge konformitetens trange rammer med fantasiens kraft. Handlingen gir en empatisk og overbevisende innsikt i psykologien rundt barneoppdragelsen – eller barneoppdagelsen, som Haalke selv sverget til å si.

Regi: Fredrik Longva og Bård Lie Thorbjørnsen

Dramatisering:  Anne Birgitte Holtan

Scenografi og Kostymer: Bård Lie Thorbjørnsen

Lysdesign: Eivind Myren

Koreografi: Stian Vikjord Danielsen

Komponist: Hans Magnus Ryan (Motorpsycho)

Medvirkende: Emma Caroline Deichmann, Ingrid Bergstrøm, Emil Olafsson, Trond-Ove Skrødal og Jon Lockert Rohde

Urpremiere på Hovedscenen lørdag 4. desember kl. 18.00.

Forestillingen varer i ca 1 time og 45 minutter og spilles uten pause.

 

 

Annonse
Annonse
Annonse