DP helg

Music For A While – første låt fra kommende album

Ensemblet Music For A While fronter den prisbelønnede og svært allsidige sangeren Tora Augestad og et stjernelag av norske musikere.

Publisert Sist oppdatert

Stian Carstensen (nominert til Nordisk Råds Musikkpris 2021), Trygve Brøske, Mathias Eick, Martin Taxt og Pål Hausken deltar alle i prosjektet.

Hør låten HER

Nå slipper de sin første singel fra deres kommende album. Singelen er det vakre kjærlighetsdiktet «In Haven» av Caroline Alice Elgar (1848-1920), satt til musikk av hennes britiske komponist-ektemann Edward Elgar (1857-1934).

Det som spesielt kjennetegner Music for a while er ensemblets personlige, organiske og kreative behandling av låtmaterialet. Enten utgangspunktet er Kurt Weills kjente kabaretmelodier eller sanger og stykker fra det klassiske repertoaret, så er to trekk fremtredende: vokalist Tora Augestads unike formidlingsevne og stemmekontroll, og bandets klangmessige, improvisatorisk lekne og humoristiske håndtering av stoffet.

Music for a while er et unikt ensemble i grenselandet mellom improvisasjon og notert musikk, med sjangeroverskridende og tidløse tolkninger av den klassiske sangskatten.

Tora Augestad, vokal
Stian Carstensen, akkordeon, pedal steel gitar & banjo
Trygve Brøske, klaver & trøorgel
Mathias Eick, trompet
Martin Taxt, tuba
Pål Hausken, trommer & perkusjon

Powered by Labrador CMS