Annonse
August Kann er ute med sitt andre album. Foto: MTG Music

August Kann slipper albumet «This is the Sound»

Albumet beskrives som «en følelsesmessig berg og dalbane fra den deiligste forelskelse til det mørkeste menneskesinnet».

Visepop-artisten som i 2019 debuterte med albumet «How Did All These People Get Into My Room», slipper nå sitt andre album. Alle låtene er mikset av Joseph Lorge som tidligere har jobbet med artister som Bob Dylan, John Legend, Perfume Genius og Blake Mills. August har blitt sammenlignet med Paul Simon av flere musikkanmeldere. Hans hese stemme og komfortable musikk er fylt med eksperimenterende instrumenter og når hjertet til lytterne på den beste måten. Hans melankolske, men forfriskende vibe er perfekt for både dager med sol og regn. 

Tekstene han skriver er inspirert av hverdagen og folk i livet hans. Mange av sangene er bygd opp av samtaler mellom to personer. For eksempel «The Shortest Way To India», som er fokuslåt på albumet, tar for seg en samtale mellom to kvinner i et dysfunksjonelt forhold. Her prøver hovedpersonen å slå opp for å finne friheten og veien til India, men kjæresten manipulerer henne til å tro at hun aldri kommer til å klare seg uten henne. Hovedpersonen ender med å gi slipp på sine egne meninger og ønsker, og blir i det dårlige forholdet.

MTG Music

Tittellåta «This is The Sound», er også bygget på samtaler. Dette er den første låta på albumet og tar for seg en samtale August hadde med bestemoren sin dagen før hun døde. Låta fortsetter inn i en samtale med hovedpersonens elskede. Den handler om hvordan livet kan være både brutalt og fantastisk på samme tid. 

Kjærlighetslåta «Pitbull» viser hvor tullerusk man kan bli når man er forelsket, og hvor flaut det kan være gjennom en behagelig, men energisk groove. Albumet fortsetter inn i en politisk debatt mellom han selv og Donald Trump i «Who Do Voodoo Like You Do». Dette er en låt August skrev da Donald Trump ba fire kongresskvinner med minoritetsbakgrunn om å dra tilbake der de kom fra. 

August Kann har blitt listet på New Music Friday Norway flere ganger. Han har også blitt listet på NRK P1 og har blitt spilt på forskjellige radiokanaler. Han har vært på turné i Norge og i England, spilt på festival i Danmark, og neste år skal han turnere i Nederland. Han spilte utsolgt konsert i Kulturkirken Jakob i Oslo. 

Plata slippes 19. november.

Annonse
Annonse
Annonse