Annonse
Rockabilly-musikeren Toini Knudtsen gir ut country-EP. Foto: Nina Ruud

Toini goes country

Rockabilly-hjertet har alltid banket for country, og da pedal steel-gitaristen Sveinung Lilleheier ble med i Tomcats for noen år siden, startet Toini, Sveinung og Tomcats-bassist Arne bandet Rio Bravo, som nå også teller trommis Bjørn Haglund og gitarist Ian Johannessen og er blitt mye mer enn et lite sideprosjekt, nå satser de for fullt.

Toini & Rio Bravo er klare med sin aller første utgivelse, en vinyl-EP, og ved siden av å hylle gamle countryhelter, har Toini komponert splitter nye låter i klassiske arrangementer, med nikk til både Bakersfield og Nashvilles storhetstid på 50- og 60-tallet.

Musikkpartner

Toinis egne låter Kiss Me og Happiness utgjør A-siden på EP-en, den første en inderlig og romantisk ballade om livet, døden og kjærligheten, og samme tematikk går igjen i Happiness, en blåtonet og poetisk countrylåt med twang der dette bandet virkelig får vist hva de er gode for.

Sveinung Lilleheier er en ettertraktet studiomusiker og superdyktig pedal steel-gitarist, han er musikklærer og gitarbygger, dessuten Toinis medprodusent og lydtekniker.

Arne Ernæs er Toinis trofaste kontrabassist gjennom tre tiår, hans slapteknikk er energisk og perkussiv, han er en ekte rockabillymann med hjertet i 50-tallets musikk og stil.

Ian Johannessen har spilt i en mengde band innen roots-blues og countrymusikk det meste av livet, han ses sjelden uten en gitar i nevene, han er hel ved og en sann virtuos.

Bjørn Haglund har hørt det meste og kan det meste innen country, surf, rockabilly og rock’n’roll, Han er multiinstrumentalist, korer som en gud og er stødig som fjell bak trommene, heter det i presseskrivet.

Annonse
Annonse
Annonse