Annonse
Singelaktuelle Marianne Engebretsen. Foto: The Oslo Way

Sommerflørt fra The Voice-favoritt

«Med låta Strange To You, gir Marianne Engebretsen oss sommerstemning», heter det i en pressemelding. Låten beskriver hvordan alt kan bli så meningsløst uten å dele det med noen, noe vi kollektivt har opplevd det siste året:

– Strange to you er en låt jeg både vil danse til og gråte til. Når man er ensom, mister tingene rundt plutselig mening. Jeg liker at låten er viby og sommerlig, mens den egentlig river dypt i hjertet mitt. Smerten av å føle seg fremmedgjort og alene er en følelse som ofte er vanskelig å se på overflaten, forteller Marianne Engebretsen om den nye singelen. 

Strange To You er Marianne Engebretsens tredje singel fra hennes kommende album. Musikken hennes kategoriseres gjerne som «klok, filmatisk, r&b, med røtter til naturens råskap». 

Ny musikk 

For musikkbransjen og kritikere ble Marianne Engebretsen ryktet på gata etter releasekonserten på Blå i Oslo tilbake i 2017. Et utsolgt hus fikk servert albumet Redefined til strålende mottakelse. 

Med Redefined bekrefter hun også sin posisjon som låtskriver, og en artist som har noe å melde. Debuten åpnet dører både her i hjemlandet, men også i utlandet, med mediaomtale og rotasjon på radio.   

Siden har Engebretsen brukt tiden effektivt som produsent og låtskriver, turnert land og strand og ikke minst skrevet låtene til albumet Something New. Som produsent og låtskriver har hun utforsket sitt musikalske univers og våget å ta flere sjanser. Dette har resultert i en plate som oser av lekenhet og detaljer. Engebretsen er en artist som på modig vis pusher popkunstens grenser, men som likefullt kommuniserer rett til hjertet med sine umiddelbare melodier og vakre stemme, står det i pressemeldingen. 

Kjærlighet i luften 

Låta Strange To You er en kjærlighetslåt, om det å bli fremmed og miste kontroll. Det siste året har føltes litt slik for mange av oss. Det har vist oss sårbarheten i å bli isolert fra hverandre. 

– Noen ganger grunner jeg på en låt i hjertet og hodet i månedsvis før jeg klarer å få det ned på papiret. Dette var en av de låtene. Hvordan skal man sette ord på noe som kan gjøre så vondt, spør Marianne, og legger til: 

– Selv om låta ble skrevet før pandemien, opplever jeg at låta beskriver mye av hvordan det siste året har vært. Isolasjon og ensomhet sniker seg inn hos selv den beste av oss, og det viser hvor sårbare vi mennesker er. Jeg tror jeg vil si at Strange To You ikke konkluderer med at det må være sånn for evig tid. Vi kan velge oss sammen igjen, og det trenger vi nå

Annonse
Annonse
Annonse